Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیزدهمین جشنواره بین المللی مستند ایران، سینماحقیقت از ۱۸ تا ۲۵ آبان در پردیس سینمایی چارسو به عنوان کاخ اصلی جشنواره و موزه سینما به دبیری محمد حمیدی‌مقدم برپاست. فیلم مستند هفتادوپنج دقیقه‌ای رنج زیر پوست ساخته محسن جعفری‌راد و به تهیه‌کنندگی مهدی مطهر که در بخش مسابقه ملی این جشنواره به نمایش درآمد، جسورانه به ستم‌های یک پدر سالار برهمسر و فرزندانش پرداخته است، برای اولین بار در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امان‌اله قرایی‌مقدم استاد دانشگاه شهید بهشتی و جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا پیرامون این فیلم گفت: فیلم به لحاظ اتنولوژی و مردم شناسی فرهنگی فیلم خوبی بود که جنبه آموزشی، تربیتی و پرورشی آن می تواند برای خانواده ها و به ویژه نوجوانان مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر تاثیرات واقع گرایانه فیلم، اضافه کرد: از آن جا که فیلم واقعی است، لاجرم بردل می نشیند و بخشی از جامعه پدرسالاری را که به ویژه در نسل گذشته ایران و بین سالمندان وجود داشته به تصویر می کشد.
این جامعه شناس با پرداختن به مشکلات چند همسری مردان تاکید کرد: با توجه به اینکه این روزها بحث چند همسری مردان مطرح است، یکی از نکات برجسته فیلم به نوعی واکاوی معضلاتی است که چندهمسری مردان به وجود می آورد و فیلم با نگاهی معترضانه به این مساله آن را زیرسوال برده است.

موضوعات اجتماعی مورد توجه ادیان الهی در مستند رنج زیر پوست
وی در ارزیابی تداخل مسائل اجتماعی و اخلاقی با مباحث دینی و اعتقادی در فیلم متذکر شد: از جمله آن ها بحث خودکشی است که در فیلم به آن پرداخته شده است و با توجه به حرام بودن خودکشی در دین اسلام و با توجه به روایاتی که گفته شده اگر کسی خودش را بکشد حق ندارند او را در قبرستان مسلمانان دفن کنند، از این رو آمار میزان خودکشی در کشورهای اسلامی به مراتب کمتر از سایر کشورهاست. احترام متقابل والدین و فرزندان به یکدیگر، مساله طلاق و قتل نفس، مهربانی و پرهیز از خشونت از نکات بارز این مستند است که همگی آن ها موضوعات اجتماعی مورد توجه در ادیان الهی از جمله دین اسلام هستند.
قرایی مقدم افزود: همین اخلاقیات، ترحم، تربیت دینی و باورهای اعتقادی  است که موجب می شود فرزندان پرتعداد خانواده که هر یک به نوعی مورد آزار و اذیت پدر خانواده قرار گرفته اند در نهایت او را می بخشند و از او نگهداری می کنند.
وی با تاکید بر نقش تربیت در شکل گیری خلقیات و رفتارهای اجتماعی هرفردی ، توضیح داد: رنج زیر پوست با اشاره درست به گذشته پدر خانواده در بخشی از فیلم، یادآور می شود که او هم گذشته خوب و خانواده خوبی را تجربه نکرده و شاهد رفتارهای خشونت بار پدر و برادر بزرگترش در خانواده بوده است که همین رفتار های خانواده او در آینده برروی رفتارها و اخلاق نامناسب خودش تاثیر گذار بوده است و اینگونه نمود می یابد.

افزایش آگاهی در جامعه توسط اقدامات فرهنگی و آموزشی
این استاد دانشگاه به قابلیت های فیلم برای واکاوی های بیشتر پرداخت و عنوان کرد: با توجه به ساختار کلی و مسائل مختلفی که در فیلم وجود دارد باید از جهات مختلف بررسی شود؛ به عنوان مثال طی بررسی های به عمل آمده از فرار دختران از خانه، همین کتک زدن های پدر، ناسزا شنیدن ها و فشارهای مختلف روحی و جسمی از جانب معمولا پدران خانواده است. همین مساله در امتداد منجر به بروز مشکلاتی بیشتر برای خود دختران و در نهایت جامعه می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان از بروز چنین رفتارهایی در خانواده ها جلوگیری کرد، خاطر نشان کرد: افزایش آگاهی در جامعه توسط برخی اقدامات فرهنگی و آموزشی یکی از آن هاست که مستند رنج زیر پوست توانسته به نوعی از عهده آن برآید. به عقیده من با پخش این فیلم در فضاهای مختلف و در تلویزیون می توان به نوعی به اعضای خانواده آموزش داد وتاثیرات منفی رفتارهای متکبرانه را گوشزد کرد.

سیزدهمین و جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم است. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمه‌بلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیف‌الله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.

همچنین در بخش مسابقه بین‌الملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی  پذیرفته شده‌اند. زلاتینکا روسوا، کارول پیشاروک و مهرداد اسکویی داوران این بخش هستند. زلاتینا روسوا، کارول پیشاروک و مهرداد اسکویی داوران این بخش هستند. در بخش مسابقه بین‌الملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمه‌بلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند. همچنین نمایش‌های ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود. 

جایزه شهید آوینی ویژه‌ نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش‌ ویژه‌ جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربان‌پور است.

برچسب‌ها جشنواره سینما حقیقت مستند جامعه شناسی پروندهٔ خبری سینما حقیقت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره سینما حقیقت مستند جامعه شناسی جشنواره سینما حقیقت مستند جامعه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد

مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران «سمفا»، با بیش از ده هزار مخاطب اکنون عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

امکان اکران برابر و عدالت در نمایش‌های سینمایی در تهران و استان‌ها باعث افزایش آمار مخاطبان فیلم‌های سینمای هنر و تجربه شده است که مانند نمونه‌های مشابه در سینمای جهان با وجود آمار کمتر مخاطب نسبت به سینمای بدنه وظیفه تأمین محتوا برای مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان جدی سینما را دارد و در زمان اکران تمرکز بر تبلیغات گسترده و بازاریابی‌های رایج را ندارد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

گروه سینمایی هنر و تجربه در سال‌های اخیر موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر ایران شده است. این گروه در حال حاضر دارای سانس‌های ثابت و مستمر در شهرستان‌هاست و کلیه فیلم‌های نمایش داده شده این گروه روزهای چهارشنبه به صورت متمرکز و در طی هفته به شکل تک سانس به نمایش در می‌آیند. همچنین تمام فیلم ها امکان اکران در سانس‌های ویژه و تک سانس در شهرهایی که توسط مخاطبین و علاقه‌مندان و عوامل فیلم و سینماها درخواست داده شود را خواهد داشت.

برای دسترسی به برنامه نمایش فیلم مستند ایساتیس و دیگر فیلم‌های هنر و تجربه و همچنین اطلاع از برنامه‌های جنبی به سایت این گروه به آدرس هنر و تجربه و صفحه‌های هنر و تجربه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی