Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@16:18:07 GMT

زیر پوست یک فیلم جنجالی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۱۹۲۱

    فرارو- یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: «واقعیت این است که عربستان و امارات و باقی کشور‌هایی که روابط خصمانه با ایران دارند، به خوبی می‌دانند که ایران هیچگاه به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و الان هم این سلاح را در اختیار ندارد، اما موضوع این است که آن‌ها می‌دانند که مسئله سلاح هسته‌ای بسیار مورد توجه جامعه جهانی است و با توجه به اینکه کشمکش‌های بسیاری بر سر مسئله هسته‌ای ایران وجود داشته و دارد، سعی می‌کنند اینگونه القا کنند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده تا افکار عمومی جهانی را با خود همراه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش فرارو نشست ورشو برگزار شد و کارشناسان در دونکته تقریبا به یکدیگر اتفاق نظر داشتند. یکی این بود که نشست ورشو آن‌طور ایالات متحده انتظار داشت، نتوانست خواسته‌ها و اهداف آن‌ها را در خصوص ایران برآورده کند و دوم اینکه با اینحال آنچه به عنوان یک دستاورد می‌توانند به آن اشاره کنند نزدیکی اسرائیل و برخی کشور‌های عربی است که در نتیجه این نشست رخ داد.

در همین راستا بعد از نشست ورشو رسانه‌های اسرائیلی روز جمعه با انتشار گزارشی در این خصوص به ویدیویی استناد کردند که در جریان یکی از نشست‌های حاشیه‌ای کنفرانس ورشو توسط دوربین تلفن همراه گرفته شده و ظاهرا قرار نبوده است که علنی و رسانه‌ای شود. این ویدیو که کیفیت چندان مناسبی نیز ندارد و نشست نمایندگان برخی کشور‌های عربی را به تصویر کشیده است که در خصوص ایران ادعا‌های را مطرح می‌کردند.   بیشتر بخوانید: ماجرای ویدئویی که دفتر نتانیاهو از کنفرانس ورشو درباره ایران منتشر کرد
به عنوان مثال عادل الجبیر، وزیر خارجه سابق و وزیر مشاور کنونی دولت عربستان در امور خارجه به عنوان یکی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست ضمن تاکید بر تهدید ناشی از یک «ایران مسلح به بمب اتم» فعالیت‌های موشکی ایران را محکوم و این کشور را به حمایت و انجام عملیات تروریستی متهم می‌کند. یا مثلا خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین در بخشی از این ویدیو می‌گوید: «ما با شنیدن این جمله بزرگ شدیم که مناقشه فلسطین و اسرائیل بزرگترین و مهمترین مشکل است، اما سپس متوجه شدیم که مشکلی بزرگتر و خطرناک‌تر از آن که حتی در عصر مدرن خطرناکترین معضل به شمار می‌رود از ناحیه جمهوری اسلامی ایران ناشی می‌شود.».

اما وضعیت فیلمبرداری و کیفیت ان موجب شد این شائبه ایجاد شود که این مقامات از فیلمبرداری نشست خود بی اطلاع هستند و قرار نبوده این فیلم منتشر شود و نتانیاهو برای اینکه دستاورد خود را به نمایش بگذارد، آن را بر خروجی برخی شبکه‌های اجتماعی قرار داده است.

در همین خصوص عماد آبشناس تحلیلگر مسائل خاورمیانه طی گفتگو با فرارو عنوان کرد: «به عقیده من یکی از اهدافی که نشست ورشو به دنبال آن بود شکستن تابو میان اعراب و اسرائیل بود. یعنی قاعدتا پیش از این هرچند روابط میان برخی کشور‌های عربی از جمله عربستان، امارات و... با رژیم صهیونیستی وجود داشت، اما هیچ وقت به صورت علنی تا این حد پیش نرفته بودند که از اسرائیل حمایت کنند؛ لذا به نظر من یکی از اهدافی که این نشست و اسرائیل دنبال می‌کرد، شکستن همین تابو بود که کاملا هم در این باره موفق عمل کردند و فیلم منتشر شده نشان می‌داد که آن‌ها به خواست خود رسیده اند.»

وی ادامه داد: «البته حالا سوال مهم این است که واکنش مردم کشور‌های عربی نسبت به این دیدار چه خواهد بود؟ زیرا تا اینجای کار با توجه به فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی جهان عرب، واضح است که مردم حداقل تا این لحظه با چنین مسئله‌ای موافق نیستند. اصلا به همین دلیل هم بود که در این فیلم دیدیم که مقامات کشور‌های عربی سعی می‌کنند اظهاراتی را مطرح کنند که افکار عمومی به این سمت و سو برود که دشمن اصلی آن‌ها نه اسرائیل بلکه ایران است. این‌ها دقیقا مطلوب نتانیاهو بود و اصلا هدفش از حضور در این نشست تخریب چهره ایران بود که حتی تا جایی پیش رفت که مقامات لهستانی هم واکنش منفی نشان دادند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص اینکه آیا واقعا فیلم منتشر شده به صورت مخفیانه و بدون اطلاع مقامات عربی گرفته و منتشر شده گفت: «به نظر من خیلی بعید است که این اتفاق بدون اطلاع این افراد رخ داده باشد. زیرا همانطور که عرض کردم به صورت واضح مشخص است که آن‌ها سعی دارند توجه افکار عمومی را از روی رژیم صهیونیستی منحرف و به نوعی عمل کنند که همه توجه‌ها به سمت ایران باشد تا اینگونه فشاری از سوی مردم کشورهایشان متوجه آن‌ها نباشد؛ لذا شواهد و حاکی از ان است که این اتفاق از پیش تعیین شده بود و برای اهداف خاصی انجام شده بود و مقامات سه کشور عربی و اسرائیل و ایالات متحده از آن مطلع بودند.»

او در خصوص ادعا‌های مطرح شده در این فیلم مانند صحبت‌های عادل الجبیر که عنوان کرده بود ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده، گفت: «واقعیت این است که عربستان و امارات و باقی کشور‌هایی که روابط خصمانه با ایران دارند، به خوبی می‌دانند که ایران هیچگاه به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و الان هم این سلاح را در اختیار ندارد، اما موضوع این است که آن‌ها می‌دانند که مسئله سلاح هسته‌ای بسیار مورد توجه جامعه جهانی است و با توجه به اینکه کشمکش‌های بسیاری بر سر مسئله هسته‌ای ایران وجود داشته و دارد، سعی می‌کنند اینگونه القا کنند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده تا افکار عمومی جهانی را با خود همراه کنند.»

وی ادامه داد: «اگر یک نگاه ساده به سوابق افراد حاضر در این فیلم بی‌اندازید به وضوح متوجه می‌شوید که ان‌ها همیشه جزو عوامل ایالات متحده بودند و همیشه در راستای اهداف و سیاسیت‌های این کشور پیش رفته اند. ضمن اینکه آن‌ها همیشه رویکرد ضد ایرانی داشتند. به عنوان مثال عادل الجبیر به نوعی علیه ایران اظهار نظر می‌کند که الان حتی به عقیده برخی از کارشناسان عربی، وی نوعی مشکل شخصی با جمهوری اسلامی دارد. از طرف دیگر این سه کشور عربی رابطه بسیار خوبی با اسرائیل دارند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: «به عنوان مثال وزیر امور خارجه بحرین که در این دیدار حضور داشت از جمله مقامات بحرینی است که علنا بر تحکیم رابطه با رژیم صهیونیستی اشاره کرده است. یا امارات هم مشخص شده که مراودات زیادی با اسرائیل دارند. درباره عربستان هم که اخیرا روزنامه هاآرتص افشا کرده است که این کشور با اسرائیل مراودات محرمانه اطلاعاتی و امنیتی دارند و چند ماه پیش رئیس دستگاه اطلاعاتی اسرائیل به عربستان سفر کرده است؛ بنابراین آنچه در فیلم مورد نظر گفته می‌شود هم بر گرفته از اهداف اسرائیل و ایالات متحده است و طبق گزارش آژانس بین المللی هسته‌ای، ایران نه تنها سلاح هسته‌ای ندارد بلکه کاملا به توافق برجام پایبند است.»

آبشناس در خصوص اینکه آیا بعد از این نشست اخیر، رابطه میان ایران و کشور‌های عربی به ویژه بحرین، امارات و عربستان وارد فاز جدیدی می‌شود گفت: «قاعدتا به همان اندازه که این کشور‌ها به اسرائیل و ایالات متحده نزدیک می‌شوند، بر سطح تنش با ایران افزوده می‌شود. مادامی که این روند ادامه داشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که رابطه ایران با امثال عربستان و امارات بهبود پیدا کند؛ لذا به نظر من از این به بعد بر میزان تنش و درگیری میان ایران و سه کشوری که در این نشست نماینده داشتند، افزوده خواهد شد و باید منتظر اتفاقات جدید باشیم.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: اسرائیل عربستان ایران سلاح هسته ای جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در راستای نشست این کمیسیون طی سفری به ابوظبی با «بن الطوق الماری» وزیر اقتصاد امارات و هیئتی از مدیران اماراتی دیدار کرد، دیداری که در اولین اقدام خود، با امضای ۲ سند همکاری به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات رسمیت بخشید.

نشست این کمیسیون که پس از ۱۰ سال برگزار شد، حاصل سیاست‌های دولت سیزدهم، مبنی بر رشد و توسعه تجارت با کشورهای همسایه است که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با جدیت و عزمی که این نشست برای مدیران دو کشور ایجاد کرده، می‌توان به رشد تجارت بین دو کشور تا سطح ۳۰ میلیارد دلار امیدوار بود.

همچنین طی این نشست، اسناد همکاری مختلفی که در نشست‌های مختلف بین مسؤولان دو کشور برگزار شد، آماده امضا شد که نگاهی به محتوای این اسناد و گفت‌وگوها، خبر از آن می‌دهد که آینده روابط اقتصادی دو کشور، بیش از پیش روشن خواهد بود و نیت بدخواهان تجارت پررونق در خاورمیانه به عمل منتهی نخواهد شد.

یکی از مهم‌ترین تفاهم‌هایی که در این نشست صورت گرفت، موضوع تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی بین دو کشور بود. ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسؤولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات با عضویت سایر دستگاه‌ها در جهت تسهیل همکاری‌های تولیدی و بازرگانی، دانش‌بنیان، تکنولوژی‌های برتر در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی از دیگر سرفصل‌های گفت‌وگو در این نشست بود.

یکی دیگر از تفاهم‌های نشت مذکور، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی بود که این مساله می‌تواند نقشی مهم در اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.

سرمایه‌گذاری نهادهای مالی و بانک‌های معتبر اماراتی در بورس بین‌الملل مناطق آزاد ایران و سهام‌داری در این بورس از دیگر محورهای این نشست بود و به نظر می‌رسد این مساله، در صورت محقق شدن، بخشی از چالش کمبود سرمایه در ایران را جبران خواهد کرد.

همچنین در زمینه تجارت تشکیل صندوق مشترک سرمایه‌گذاری با تعیین یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اولیه از سوی هر کدام از طرفین، تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری و گسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور و تشکیل بانک مشترک بین دو کشور که موضوعی مورد علاقه‌مندی و تأکید شیخ منصور بن زائد معاون و نخست وزیر امارات بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

موضوع ایجاد همکاری بین صندوق‌های ضمانت صادرات دو کشور از دیگر محورهای گفت‌وگو با مقامات اماراتی بود که در صورت اجرایی شدن، زمینه را برای افزایش امنیت فعالیت تجار دو کشور فراهم می‌کند.

ضرورت همکاری طرف اماراتی جهت افتتاح حساب بانکی اشخاص حقیقی ایرانی و نیز شرکت‌های به ثبت رسیده در امارات با سهامداران ایرانی و همچنین ضرورت همکاری طرف اماراتی پیرامون امکان استفاده از خدمات بانکی بین‌المللی نظیر اعتبار اسنادی در مناسبات تجاری بین‌المللی از / به امارات از دیگر زمینه‌های نشست مشترک بذرپاش با وزیر اقتصاد امارات بود.

سرمایه‌گذاری اماراتی‌ها در حوزه نفت و گاز نیز در این نشست مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و حال باید دید که این مساله تا چه حد می‌تواند بازار انرژی منطقه و دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایجادکنسرسیوم‌های مشترک اجرایی بین شرکت‌های بزرگ مهندسی دو کشور برای اجرای مشترک پروژه‌های عمرانی داخلی و بین‌المللی به صورت دو یا چند جانبه با توجه به شهرت شرکت‌های ایرانی در کشورهای منطقه و پتانسیل‌های فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های فنی و مهندسی به ویژه در حوزه عمران و سرمایه‌گذاری مستقیم کشور امارات در حوزه‌های مختلف حمل و نقل و ترانزیت، احداث خطوط ریلی، تأمین لکوموتیو، ایجاد بنادر خشک، توسعه بنادر، ساخت و توسعه فرودگاه‌ها (مهرآباد تهران و اصفهان و ساخت شهر فرودگاهی مشهد)، صنعت گردشگری، نفت، گاز، طرح‌های پالایشگاهی، آب شیرین کن، صنایع معدنی و نوسازی صنایع ایران، انرژی‌های نو و تجدید پذیر، ایجاد نیروگاه‌های برقی و پارک‌های خورشیدی، ایجاد و تولید محصولات گلخانه‌ای، دامپروری و شیلات در استان‌های همجوار نیز بخشی دیگر از این گفت‌وگوها را به خود اختصاص داده بود.

در زمینه صادرات نیز، کاهش فرایندهای طولانی اداری امارات بر سر راه کالاهای صادراتی ایرانی به امارات و نیز کالاهای وارداتی و ترانزیتی و ایجاد کمیته مشترک لجستیک به منظور برنامه‌ریزی و تسهیل فرایندهای صادرات و ترانزیت از طریق خاک دو کشور و نیز انجام مذاکرات فنی برای نهایی کردن این برنامه‌ها و ارائه تضمین‌های لازم به سرمایه‌گذاران اماراتی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در این نشست راه آهن ایران برای حمل هرگونه محموله ریل پسند در سطح منطقه و با عبور از ایران از / به بنادر جنوبی ایران اعلام آمادگی کرد؛ مسأله‌ای که می‌تواند به صورت جدی مورد استقبال فعالان اقتصادی و دولت امارات قرار گیرد.

ایجاد و توسعه تبادل دیجیتال داده‌ها به ویژه اسناد حمل و گمرکی به منظور کاهش تشریفات و ایستایی در مبادی ورودی و خروجی، درخواست رسیدگی به مشکل عدم صدور گواهی مبدا از اتاق بازرگانی و همچنین تاییدیه اسناد توسط وزارت امور خارجه امارات برای کالاهایی که صرفاً توسط امارات تحریم شده و یا کاربری غیرنظامی دارند (ولو گمرک امارات تاییدیه غیرنظامی بودن کالاها را تأیید کرده باشد)؛ نظیر قطعات خودرو یا خودرو سواری که از امارات به ایران صادر و یا از طریق بنادر امارات به ایران صادرات مجدد می‌شود و درخواست اجازه حضور و برپایی غرفه توسط بخش خصوصی ایران در برخی نمایشگاه‌های برگزار شده در مرکز تجارت بین‌الملل دبی (WTC) و ضرورت همکاری این مرکز با طرف‌های ایرانی برای انتخاب مجریان نمایشگاه‌ها به منظور تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی از دیگر محورهای این گفت‌وگوها بود که می‌تواند راه‌گشای فعالان اقتصادی دو کشور برای همکاری‌های بیشتر باشد.

بر این اساس می‌توان دریافت که سفر وزیر راه و شهرسازی در رأس هیأتی به امارات برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات، می‌تواند زمینه را برای رشد و توسعه تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد کند و علاوه بر این فعالان بخش خصوصی در صورت اجرایی شدن تفاهم‌ها می‌توانند با سهولت بیشتری اقدام به تجارت با امارات متحده عربی کنند. موضوعی که بدون شک بر خلاف نیات دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و وزیر راه و شهرسازی طی این سفر توانست این نیات شوم را تا حدودی بی اثر کند؛ امری که بدون تردید، مهم‌ترین دستاورد این سفر به شمار خواهد رفت.

‌ کد خبر 6095103 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • لیگ‌برتر فوتسال ایران در حال پوست‌اندازی است
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد